Hírek

Apanap, sportolói ekho, szakszervezet, nyugdíjas szövetkezet

2018. január 29., hétfő

-         A Nemzetgazdasági Minisztérium által kiadott szakmai vélemény alapján az „apaszabadság” után szociális hozzájárulási adókedvezményt érvényesíteni nem lehet. Ezért a Kormányrendelet alapján visszaigényelhető összeg nem csökkenthető a szociális hozzájárulási adókedvezmény összegével. A programban az „apaszabadság” jogcímhez tartozó Egyéb jövedelem-szótár beállítás > Bérjellegű jelzés megszüntetése esetén nem kerül kiszámításra az apanap (TDA) jogcímre a szocho kedvezmény.

-         Adatrögzítés: Táv.díj és ekho beállítások: A „Nyilatkozatok alapján a kifizetői (19,5%) ekho átvállalásra kerül” és a „Hivatásos sportoló tevékenységre tekintettel a kifizetői (19,5%) ekho alóli mentesítés” jelölések szétbontásra kerültek, mert a 08-as bevallásban a hivatásos sportolókat jelölni szükséges 2018-ban.

-         Adatrögzítés: Új jogviszonykód választási lehetőség: ’Közérdekű nyugdíjas szöv. tag’. Amennyiben ilyen jogviszony alapján számfejtenek, ezt a megnevezést kell kiválasztani.

-    Szakszervezet rovat: Új jelölési lehetőség a szakszervezet jogcímek mellett: Ledolgozott napok hiányában is számol. Ha ez jelölt, akkor abban az esetben is kiszámításra kerül a tagdíj összege -a kiválasztott bércsoport (Alapbér; bérjellegű, stb) figyelembe vételével-, ha nincsenek a dolgozónak ledolgozott napjai a számfejtési hónapban, de van(nak) olyan jövedelme(i), amely(ek)ből teljesíthető  a levonás..

Belépés

Hírek

ÖSSZES HÍR

Nyugdíjasok foglalkoztatása 2019

2018-10-31

A saját jogú nyugdíjas munkavállalónak nem kell...

TOVÁBB

Cafetéria 2019

2018-08-23

Cafetéria 2019, már ami maradt belőle

A már elfogadott új adócsomag...

TOVÁBB

Partnereink

ABAS APEH Módusz központi oldal Módusz Irodaház Aranygrafika WTBÉR-Facebook