Bérszámfejtő program

A bérszámfejtés az egyik legalapvetőbb munkáltatói kötelezettség. A vonatkozó szabályokat számos önálló jogszabály tartalmazza, az eligazodás pedig nemcsak a laikusoknak, de szakmai szemmel is nehéz. Még egy könyvelő számára is. A bérszámfejtés ugyanis szinte teljes mértékben külön terület. Főként a következőket érinti:

 • Munkabérek
 • Foglalkoztatottakat érintő kifizetések
 • Munkavállalóknak járó egyéb juttatások

A bérszámfejtés és a társadalombiztosítási (tb) feladatok ellátása a foglalkoztató kötelessége. Ez egy igen komplex, illetve folyamatos jogszabálykövetést igénylő feladat, ezért érdemes a feladatokat kiszervezni, vagy egy kiforrott, megbízható bérszámfejtő programra bízni és automatizálni, amennyire csak lehetséges. Egy bérszámfejtő program ma már jelentős terhet vesz le a vállakról, és a hibázási faktor sem olyan magas, mintha mindent papíron, számológéppel szeretnénk kiszámolni. Hiszen rengeteg új szabály van, amiket nehéz feladat nyomon követni még szinte főállásban is.

A jó bérszámfejtő program ismérvei

Minden bérszámfejtő program egy kicsit más logikával működik. A kívánt cél, a gördülékeny és mindenre kiterjedő bérügyintézés viszont jó esetben megvalósul. Nem elhanyagolhatók az olyan körülmények, mint a költségek, a felhasználóbarát, könnyen kezelhető felületek, jogszabályi megfelelés, frissítések gyorsasága, vagy épp a szakmai segítségnyújtás, oktatás, betanítás. Az ár is fontos szempont, de nem az egyetlen.

Egy jó bérszámfejtő program jelentősen megkönnyíti, nem utolsósorban gyorsítja a mindennapi munkát. Túlmutat egy adatbázis-, vagy táblázatkezelő lehetőségein, amellett, hogy számos ponton helyettesíti a velük végzett folyamatokat. Aktuális jogszabályváltozások lekövetése, összetett riportok, és más beépülő modulok például ilyen, az adatkezelésen túlmutató feladatok. Ideális esetben a bérszámfejtő program mellett nem kell papíron, vagy táblázatkezelőben is dolgozni.

A bérszámfejtés tehát olyan terület, ahol folyamatosan új, olykor nehezen értelmezhető jogszabályokhoz kell igazodni. Ez még egy jól képzett bérszámfejtő munkatárs számára is nagy kihívás. Egy online bérszámfejtő program jogszabályokhoz való alkalmazkodása viszont ezt a feladatot megkönnyíti, leegyszerűsíti, biztonságossá és pontossá teszi.

WTBÉR bérszámfejtő program

A WTBÉR egy magyar fejlesztésű professzionális bérszámfejtő szoftver, 30 év szakmai tapasztalattal és folyamatos naprakész szabálykövetéssel. Mindez lehetővé teszi a pontos, precíz és egyszerű munkavégzést. A folyamatos jogszabálykövetés miatt megfelel a hazai törvényeknek, valamint a bérszámfejtési piac aktuális elvárásainak is.

Programunkban a következő modulok egyaránt megtalálhatók:

 • Bér modul
 • Munkaügy modul
 • Táppénz modul
 • E-jelenlét modul
 • Riporter modul
 • Munkaszámos Főkönyv modul
 • Szabadságtervező modul
 • Munkaruha modul
 • További modulok

Amennyiben könnyedén szeretné intézni bérügyeit, a WTBÉR bérszámfejtő program mindenre kiterjedő megoldást biztosít.

Bérelszámolási szolgáltatás Wtbér programmal

Bérelszámolási szolgáltatásunk keretein belül továbbá hosszú távon vállaljuk a vállalkozások alaptevékenységeibe nem tartozó speciális bérszámfejtési feladatok szakszerű ellátását is.

Bérelszámolási feladatok ellátása a következő területeken:
 • Be- és kijelentések elkészítése
 • Menedzserek számfejtése
 • Állományi dolgozók bérének számfejtése (EKHO-s, KIVA-s jövedelmekkel együtt)
 • Megbízási díj, alkalmi munka számfejtése
 • Szerzői jogdíjak, felszolgálói díjak, bérleti díjak számfejtése
 • Statisztikai jelentés, kötelező nyilvántartás vezetése
 • Számviteli feladások (a bér és TB területét érintően)
 • Partnerek képviselete, NAV és TB ellenőrök fogadása, tájékoztatása

Bérszámfejtési tevékenységünk mellett társadalombiztosítási feladatok elvégzését is vállaljuk. Legyen szó táppénz, balesetei táppénz, CSED, GYÁP, vagy GYET ellátások folyósításáról. Elkészítjük a havi-, illetve negyedéves bevallásokat, valamint kitöltjük az összesítő elszámolásokat, formanyomtatványokat, illetve jelentéseket. Ha pedig nem TB kifizetőhelyként működő cégről van szó, az ellátások folyósításához adatszolgáltatást biztosítunk a hivatalos szervek részére.

A WTBÉR bérszámfejtő program és egyéb könyvelési szolgáltatásainak előnyei

Amennyiben cégünk megoldását választja, a következő előnyökre tesz szert:

 • Rugalmasság: néhány főtől a több ezerig rábízhatja bérszámfejtését a WTBÉR szoftverre.
 • Naprakészség: bérprogramunk a folyamatos törvényi változások naprakész lekövetésével biztosítja a mindenkori jogszabálynak való megfelelést.
 • Egyszerűség: a program használata nem igényel rendszergazdai, vagy magas számítógépes ismereteket. A szoftver használatát pedig segítünk elsajátítani, és ha véletlenül elakadna, kollégáink bármikor segítenek.
 • Gördülékenység: moduláris szerkezetének köszönhetően könnyedén átláthatóvá válik minden kapcsolódó munkafolyamat. Öntelepítő, automatikusan frissülő modulokkal, továbbá a bérelszámolás folyamatát lekövető munkasorrenddel minden tekintetben munkatársai keze alá dolgozik. Használata biztosított önállóan és hálózatban, egyidejűleg akár több telephelyen is.
 • Költséghatékonyság: a WTBÉR bérszámfejtő programmal a munkaügyi és társadalombiztosítási feladatok elvégzése gyorsabbá, hatékonyabbá válik. A hatékonyság növelése anyagi szempontból mindig előny.
 • Széles körű ügyintézés: a cégek házon belüli bérszámfejtése mellett, a WTBÉR szoftver tökéletesen kiszolgálja könyvelő irodák igényeit is. Az ilyen, többcéges felhasználók is hosszú évek óta elégedetten használják szoftverünket. Az időrendi analitikának köszönhetően több év vonatkozásában nyomon követhetők a dolgozókat érintő változások.

Nagy tapasztalattal rendelkező bérszámfejtő kollégáink folyamatosan, gyors válaszidővel segítik munkáját. Betanítás, hibajavítás, tanácsadás, konzultáció? Tanácsadóink minden körülmények között a rendelkezésére állnak.

Bérszámfejtő program ára

A bérszámfejtő program árát több változó befolyásolhatja. Elsősorban ezért a tökéletes ár- érték arányú terméket kell megtalálni. Ehhez az igényeinket, elképzeléseinket kell felmérni.  Ezt követően számoljunk az összes lehetséges felmerülő költséggel. Az árak többnyire három részből állnak össze: licence díj, támogatási/jogszabály követési díj, bevezetési/betanítási díj. Érdemes egy hosszabb, például 5 éves időszakra is ajánlatot kérnünk, hiszen így derül ki, hogy hosszú távon is az a bérprogram a kedvezőbb-e, amely a legalacsonyabb árral indul a versenyben.

A partnerek védelmében a Módusz Zrt. a tevékenységre szóló felelősségbiztosítással rendelkezik.

Kérjen árajánlatot!