Maradnak az emelt keretösszegek SZÉP-kártyán

A járványügyi intézkedésekhez kapcsolódó törvénycsomagban az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága elfogadta, hogy a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt összeg szociálishozzájárulásiadó-mentessége 2021. június 30-ig meghosszabbodik.

Bár a szociális hozzájárulási adó mérték eleve csökkent az idei év folyamán (17,5 százalékról 15,5 százalékra), ám ezt, a csökkentett mértékű adót sem kell megfizetni a SZÉP-kártyára érkező összegek után a törvénycsomagnak köszönhetően. Ennek korábbi határideje ez év júniusa volt, amit később év végéig hosszabbítottak meg. Most pedig még egy fél évet kapott a kedvezményes időszak.

A 15 százalékos személyi jövedelemadó levonása nem módosult.

A magasabb keretösszegre is él a meghosszabbított határidő

Ahogyan azt a járványügyi intézkedések kapcsán meghatározták, a SZÉP- kártya egyes zsebeibe helyezhető keretösszeg felső határa is magasabb marad 2021.június végéig. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a kártya vendéglátás alszámlájára 265 ezer forint, szabadidős felhasználásra 135 ezer forint, míg a szálláshely alszámlára 400 ezer forint béren kívüli juttatás adható.
A módosítás a versenyszféra keretösszegére is vonatkozik, tehát a fenti határidőig a magasabb, 800 ezer forintos határ lesz érvényben.

Cafeterián kívül is adható

A munkáltatónak lehetősége van arra, hogy jövőév június 30-ig a cafeteria juttatások mellett soron kívül adjon SZÉP-kártya támogatást dolgozóinak a SZÉP-kártya alszámla értékhatárain és a rekreációs keretösszegen belül.