Szabadság sorrend automatikus kezelése

Beállítások / Egyéb beállítások: Szabadság sorrend. A szabadság sorrend automatikus kezelés beállítását követően itt lehet beállítani, hogy a program milyen sorrendben adja ki a dolgozók szabadságát. (Az MT hatályos rendelkezéseit figyelembe véve ajánlott 6.-nak beállítani az életkor szerinti szabadságot.) Amennyiben a szabadság kiadására az automatikus sorrend kezelést választják, akkor a jelenlét képen a fizetett szabadság sorban az összevonás alá eső szabadságok közül csak az „X” – Alap szabadság választható.

A szabadság jelölésénél a program megvizsgálja, hogy az érintett dolgozónak a beállított kiadási sorrend figyelembevételével mely szabadság típusból kell a szabadságot kiadni és a megfelelő jelölést jeleníti meg a tárgy havi jelenlét képen, ill. a tárgy hónapból az előző havi jelenlét-korrekció esetén – hónap visszanyitás nélkül.

Tehát, az automata szabadságsorrend-figyelés csak zöld hónapban működik, visszanyitott hónap esetén nem.

Ennél a beállításnál nincs lehetőség arra, hogy a dolgozó jogosult napjainál több nap kerüljön jelölésre az összevonás alá eső szabadságok közül. Ha hosszabb időszak kerül kijelölésre, ahány szabadság napja még kiadható a dolgozónak, akkor a program azt jelölés nélkül hagyja a jelenlét képen. Az ilyen időszakokra szükséges valamely más távollétet jelölni! (pl.: Munkanap, vagy Igazolt nem fizetett csúsztatás, stb.)

expand_less